Videojátékosok figyelem: súlyos adatszivárgás történhetett az Activisionnél, azonnali jelszócsere javasolt!

(Frissítve: 2020.09.23.)

A Dexerto e-sport magazin információi szerint 2020. szeptember 20-án súlyos adatszivárgás történt az Activision videojáték-kiadó cégnél, amelynek következtében már több, mint félmillió felhasználói fiók kompromittálódhatott. (Az Activision több népszerű videojátékot gondoz, többek közt a Call of Duty (CoD) sorozatot.) A játékosok felhasználói fiókjai komoly veszélyben lehetnek, a hírek szerint ugyanis a kiszivárgott hitelesítő adatokat felhasználva hackerek megváltoztatják a fiókok jelszavát, kizárva ezzel a fiók tulajdonosát. Jelenleg nem ismertek az adatszivárgás körülményei.

Az NBSZ NKI azonnali jelszócserét javasol Activision fiókokon, valamint minden olyan egyéb platformon, ahol a kompromittálódott jelszó még használatban volt. Javasolt továbbá más játékplatformokkal (Battlenet, PSN, Xbox, stb.) való összekapcsolás megszüntetése és a jelszó frissítése minden egyes ilyen fiókon. Soha ne használjuk ugyanazt a jelszót több platformon! 

Az Activison Twitteren közzétett nyilatkozatában határozottan tagadja a fiókkompromittálódásokat, azonban azt javasolják, hogy abban az esetben, ha valaki e-mail értesítést kap Call of Duty fiókjában történt változásról, kövesse a cég által javasolt biztonsági intézkedéseket.

(securityaffairs.co)