Az energiaszektorra és információmegosztásra fókuszál két új amerikai kiberbiztonsági törvény

Megkapta a Képviselőház áldását a találóan elnevezett RANSOMWARE (Reporting Attacks from Nations Selected of Nations Offsight and Monitoring Web Attacks and Ransomware from Enemies), valamint az Energy Cybersecurity University Leadership Act.

Az előbbi törvényjavaslat célja, hogy megkönnyítse a szövetségi kormány számára a külföldről érkező ransomware és egyéb kibertámadásokra történő reagálást, azáltal, hogy módosítja és aktualizálja a 2006-os SAFE WEB törvényt, ami felhatalmazza a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságot (FTC), hogy bizonyítékokat szolgáltasson külföldi bűnüldöző szervek számára a nyomozati munka támogatásához. A módosítási javaslat előírná az FTC-nek, hogy jelentést tegyen a határokon átnyúló zsarolóvírus és más kiberfenyegetettségekről, külön kiemelve az Oroszország, Észak-Kora, Kína és Irán által végrehajtott kibertámadásokat.

Az Energy Cybersecurity University Leadership törvény pedig kötelezővé tenné az Energiaügyi Minisztérium (DoE) számára, hogy hozzon létre egy programot, amelynek részeként a végzős hallgatók és posztdoktori kutatók pénzügyi támogatást kapnának azokért a kurzusokért, amelyek integrálják a kiberbiztonság és energia-infrastruktúra alapvető igényeit. A törvényjavaslat értelmében a DoE-nek ezen kívül arról is gondoskodnia kell majd, hogy a programban résztvevő hallgatók nemzeti kutatási központokon és közműveken keresztül valós tapasztalatokat szerezhessenek.

(securityweek.com)