Ransomware támadás érhette a Subway-t

A LockBit ransomware csoport azt állítja, hogy feltörte az amerikai multinacionális gyorsétterem franchise vállalatot, a Subway-t.

A Subway IP LLC egy amerikai multinacionális gyorséttermi franchise, amely szendvicsekre, wrapekre, salátákra és italokra specializálódott.

A Lockbit zsarolóvírus csoport a Tor adatszivárgási oldalon a Subwayt is felvette az áldozatok listájára, és azzal fenyegetőzik, hogy 2024. február 02-án, UTC 21:44:16-kor kiszivárogtatja az ellopott adatokat. A csoport azt állítja, hogy több száz gigabájtnyi érzékeny adatot lopott el. Az ellopott adatok között alkalmazottak fizetése, franchise jogdíjfizetések, master franchise jutalékfizetések, éttermek forgalma és még sok minden más is szerepel.

“A legnagyobb szendvicslánc úgy tesz, mintha mi sem történt volna. Exfiltráltuk a belső rendszerüket, amely több száz gigabájtnyi adatot és a franchise összes pénzügyi mutatóit tartalmazza, beleértve az alkalmazottak fizetését, a franchise jogdíjfizetéseket, a master franchise jutalékfizetéseket, az éttermek forgalmát stb. Adunk nekik egy kis időt, hogy jöjjenek és védjék meg ezeket az adatokat, ha nem, akkor nyitottak vagyunk arra, hogy eladjuk a versenytársaknak” – olvasható a Tor szivárogtató oldalon közzétett üzenetben.

Egyelőre nem tudni, hogy a Lockbit csoport milyen váltságdíjat követel.

(securityaffairs.com)