A Microsoft szerint megvan, hogy sok esetben miért nem települnek megfelelően a frissítések

 

A Microsoft megvizsgálta, hogy mi az oka annak, hogy egyes számítógépekre szinte azonnal telepítésre kerülnek a biztonsági frissítések, másokra azonban nem.

Az eredmények alapján a techóriás szerint mindez elsősorban annak köszönhető, hogy az eszközöknek legalább két órán keresztül online kapcsolatra van szükségük a biztonsági frissítések letöltéséhez, az ezt követő telepítési folyamat pedig akár hat (online) órát is igénybe vehet. Ez idő alatt – amit a Microsoft Update Connectivity-nek nevez – a rendszer olyan Microsoft-szolgáltatásokhoz csatlakozik, mint a Windows Update.

Annak érdekében, hogy minden eszköz naprakész lehessen, a Microsoft javaslatokat fogalmazott meg, amelyek arra ösztönzik a felhasználókat, hogy munka után ne kapcsolják ki a Windows-os munkaállomásaikat. A frissítések telepítése szempontjából az energiatakarékos beállítások is nehézséget okozhatnak, ugyanis egyes csoportos házirendek miatt túl gyorsan kerülnek alvó üzemmódba az eszközök, aminek következtében szintén nincs elég idő a frissítések telepítésére. A Microsoft Intune felhőalapú szolgáltatáshoz a rendszergazdák számára élesedett egy ún. Insufficient Update Connectivity jelzőfelület, hogy azonosíthassák, és szükség szerint elkülöníthessék a nem frissített eszközöket.

(heise.de)