A Windows 10 lehetővé teszi az adminok számára az opcionális frissítések telepítésének vezérlését

A Microsoft bejelentette, hogy lehetővé teszi a rendszergazdák számára az opcionális frissítések telepítésének ellenőrzését a Windows 10 vállalati végpontokon.

A házirend a novemberi opcionális frissítés telepítése után lesz elérhető, és Group Policy Object-ként vagy Configuration Service Provider-ként konfigurálható. Kiválasztható lesz, hogy a havi előzetes frissítések hogyan kerüljenek a felhasználókhoz a Windows Update for Business rendszeren keresztül.

Azokon a Windows 10 eszközökön, ahol az új házirend konfigurálva lesz, a felhasználók választhatnak a következők közül:

  • Automatikusan megkapják a legújabb opcionális frissítéseket az „Automatically receive optional updates (including CFRs)” lehetőség kiválasztásával
  • Csak a legújabb opcionális halmozott frissítéseket kapják meg automatikusan, ha az „Automatically receive optional updates” opciót választják
  • Kiválaszthatják, hogy milyen opcionális frissítéseket szeretnének kapni a Settings > Windows Update › Advanced options > Optional updates after selecting „Users can select which optional updates to receive” lehetőséget választva.

A házirend megtalálható a következő menüpontban:

  • Group Policy: Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Windows Update\Windows Update for Business\Enable optional updates
  • Configuration Service Provider (CSP) Policy: /Policy/Config/Update/AllowOptionalContent

Az opcionális, nem biztonsági frissítések típusának kiválasztása mellett a Windows 10 felhasználóknak lehetőségük lesz arra is, hogy bekapcsolják a „Get the latest updates as soon as they’re available” opciót, hogy az összes legújabb frissítést megkapják (ehhez a rendszer újraindítása szükséges).

Bármelyik opciót is választják, a felhasználók eszközei továbbra is megkapják a rendszeres biztonsági frissítéseket a beállított házirendek szerint.

Augusztus óta a Windows 11 rendszergazdái a Windows Update for Business vagy a Windows Server Update Services (WSUS) szolgáltatással kezelt eszközökön  az opcionális frissítések telepítésének módját is ellenőrizhetik.

 

(www.bleepingcomputer.com)