Felhő-alapú fiókszinkronizációs funkciót kap a Google Authenticator alkalmazás

A Google bejelentette, hogy új, fiókszinkronizációs funkcióval bővül az Android és iOS eszközökön is elérhető Google Authenticator alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók biztonsági másolatot készítsenek az időalapú, egyszer használatos jelszavaikról (TOTP) a felhőbe.

Ezzel a régóta várt funkcióval a Google nem csupán kényelmesebbé tette az alkalmazás használatát, például az új telefonra történő átálláskor, hanem jelentős mértékben csökkentette annak a kockázatát is, hogy a felhasználók kizárják magukat a fiókjaikból. Míg korábban kizárólag egy adott eszközről lehetett csak hozzáférni a biztonsági kódokhoz – így ellopott vagy elveszített készülék esetén a felhasználók a fiókjaikhoz is elvesztették hozzáféréseiket –, addig ezzel az új funkcióval a felhőből bármely eszközről könnyen hozzáférhetők a kódok.

A Google nem teszi kötelezővé a felhő-alapú mentést felhasználói számára, így az alkalmazás továbbra is használható kizárólag egy adott eszközön anélkül, hogy azt összekapcsolnák egy Google fiókkal.

(thehackernews.com)