Kipróbálható a turbózott adatvédelemmel ellátott DuckDuckGo for Mac böngésző

Kép forrása: BleepingComputer

 Mac felhasználók számára kipróbálható a valódi privát böngészést ígérő DuckDuckGo böngésző béta verziója.

A harmadik fél nyomkövetőitől, célzott hirdetésektől, a keresések naplózásától és felhasználói profilalkotástól mentes böngésző minden „felhasználói preferencia” nélkül jelenít meg objektív keresési eredményeket.

A DuckDuckGo for Mac böngészőt fejlesztői más böngészők inkognitó módjának alternatívájaként hirdetik, ami 60%-al kevesebb adatot használ, mint a Chrome, ugyanis a nyomkövetőket még azok betöltődése előtt blokkolja.

A béta verzió számos újítást hoz, például a „Duck Palyer” beágyazott YouTube lejátszót, ami automatikusan blokkolja a platformot, hogy hirdetési profilokat hozzon létre a felhasználókhoz, így akadályozva meg a célzott hirdetések megjelenítését. Továbbá a böngészőbe integrálásra került a Bitwarden nyílt forráskódú jelszókezelő, ami kompatibilis a 1Password univerzális automatikus jelszókitöltő funkcióval és a böngésző natív jelszókezelési megoldásával is. Ezen felül tartalmazza a DuckDuckGo Email Protection funkciót, illetve kezeli a felugró cookie ablakokat.

Mivel a béta 0.30-as verziója jelenleg még nem stabil, nem tudni mikorra várható a megjelenés Mac-re és Windows-ra egyaránt, viszont a fejlesztő csapat ígérete szerint minden alkalmazás és bővítmény nyílt forráskóddal fog megjelenni.

(bleepingcomputer.com)