Kritikus hibák kerültek javításra az Android egyes verzióiban

A Google fontos biztonsági frissítést adott ki Android 10, 11, 12, 12L és 13-as rendszerekhez. A javított sebezhetőségek között olyan kiritkus hiba is megtalálható, ami az Android Frameworköt érinti, és jogosultsági szint emelést tesz lehetővé, ezért mindenképp ajánlott a javítások mielőbbi telepítése.

Hogyan tudom ellenőrizni a telefonom frissítési szintjét?

A hibajavításokat a Google saját gyártású Pixel készülékek két héten belül megkapják, emellett több gyártó ─ például az LG és a Samsung ─ is ad ki rendszeresen biztonsági frissítéseket, ám hogy a biztonsági támogatás pontosan mennyi ideig érvényes, az gyártónkként és készüléktípusonként nagyon eltérő.

A legtöbb rendszerfrissítés és biztonsági hibajavítás telepítése automatikusan történik. Ha ellenőrizni szeretné, hogy van-e rendelkezésre álló frissítés, tegye a következőket [Forrás: Google]:

  1. Nyissa meg az eszköz Beállítások alkalmazását!
  2. Koppintson a Biztonság elemre!
  3. Nézze meg, hogy van-e új frissítés:
    • Ha ellenőrizni szeretné, hogy van-e rendelkezésre álló biztonsági frissítés, koppintson a Google biztonsági ellenőrzés elemre!
    • Ha ellenőrizni szeretné, hogy van-e új Google Play-rendszerfrissítés, koppintson a Google Play-rendszerfrissítés elemre!
  4. Kövesse a képernyőn megjelenő lépéseket!

(heise.de)