Pályázati lehetőség – szakértőként most Ön is az ENISA tanácsadói csoport tagjává válhat

Az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynöksége (ENISA) szakértők számára pályázati felhívást tett közzé, hogy részt vehessenek a tanácsadó csoport (ENISA Advisory Group) munkájában.

A tanácsadó csoport jelenlegi tagságának mandátuma ez év végén jár le, ezért az ENISA felkéri az Európai Unió tagállamainak állampolgárait, valamint az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) országainak állampolgárait, hogy 2022. szeptember 30-ig jelentkezzenek a következő tagsági ciklusra.

 

Mi az ENISA Advisory Group feladata?

A tanácsadó csoport célja, hogy biztosítsa a különböző szektorok ─ ipari, akadémiai-tudományos, üzleti és fogyasztói csoportok ─ szakmai képviseletét az ENISA éves munkaprogramjának kidolgozásában, és elősegítse az érdekelt felek közötti kommunikációt. Az új tanácsadó csoport megbízatása két és fél évre szól majd, 2023. január 1-jei kezdési dátummal.

Hogyan lehetséges pályázni?

A kiválasztott jelölteket „ad personam” szakértőként nevezik ki. Ez azt jelenti, hogy nem országot vagy céget képviselnek, a kiválasztás pedig csak saját szakértelmük és személyes érdemeik alapján történik.

A hiánytalan pályázatokat egy PDF-fájlként kell benyújtani, beleértve a következőket:

  • Angol nyelvű önéletrajz Europass formátumban. A sablon elérhető az Europass internetes portálon: http://europass.cedefop.europa.eu/home/hornav/Downloads.csp
  • maximum egy oldalas motivációs levél.

A pályázatokat a lehető leghamarabb, de legkésőbb 2022. szeptember 30 23:59 óráig (EET) kell benyújtani a következő e-mail címre: AGCall2022@enisa.europa.eu.

 

További információk:

A részletes pályázati felhívás – 2022

Tanácsadó csoport – az ENISA felépítése és szervezete

Az ENISA 2022–2024-es egységes programozási dokumentuma

(enisa.europa.eu)