Bemelegítünk a HCSC’22-re! Játssz velünk Te is, és nyerj NBSZ NKI ajándékcsomagot! (1. rész)

Az első feladat során néhány fejtörőt kell megoldalnotok, ezt követően pedig egy keresztrejtvény várja, hogy kitöltsétek.

2022. július 28 – 31. között rendezzük meg ─ immár ötödik alkalommal – a Hungarian Cyber Security Challenge kiberversenyt (HCSC’22), amelyre még július 18-ig tudtok regisztrálni.
(A versenyről minden szükséges információt megtaláltok a regisztrációs oldalon: https://nki.gov.hu/rendezvenyek/hcsc22/)Azért, hogy meghozzuk a kedveteket a nevezéshez, készültünk egy kis nyereményjátékkal a számotokra.Fontos megjegyezni, hogy a nyereményjátékon való részvételnek nem feltétele a HCSC’22-re történő regisztráció. Bár érdemes megfontolni a nevezést, ugyanis idén először a verseny győztesei, egy 10 fős csapat tagjaként az European Cyber Security Challenge rendezvényen is részt vehetnek, amely Bécsben lesz idén szeptemberben. Az utazást, a szállást és az étkezést is mi biztosítjuk nektek.A játék meneteA játék során három héten keresztül péntekenként – 2022. július 1-én, 8-án és 15-én – közlünk feladványokat az NBSZ NKI IT biztonsági tippjei között.Nincs más dolgotok, mint mindhárom heti feladványt megoldanotok, és a helyes megfejtéseket egyben elküldenetek 2022. július 22-ig az NKI Facebook oldalán üzenetben. FONTOS, hogy a részletekben megküldött megoldásokat nem áll módunkban elfogadni. Arra kérünk benneteket, hogy a megoldást ne posztoljátok nyilvánosan, mert az automatikus kizárást von maga után!A helyes megfejtést beküldők között kisorsolunk tíz NBSZ NKI ajándékcsomagot.

 

1. játék – 2022. 07.01. – Kérdezz-felelek, és egy kis keresztrejtvény

A HCSC nyereményjáték első fordulója két feladatból áll:

  • Az első feladatban összesen hat feladványt találsz, itt nincs más dolgod, mint a helyesnek vélt válasz betűjelét beírnod a legalul található MEGFEJTÉS rovat azonos sorszámú (1-6ig) mezőibe.
  • A második feladatban egy keresztrejtvényt kell megoldanod. Töltsd ki ügyesen, és a zöld színnel jelölt négyzetekbe került betűket a jobb alsó sarokban látható sorszámuk alapján írd be a MEGFEJTÉS rovat azonos sorszámú (7-28ig) mezőibe!

Fejtörésre fel, jó szórakozást kívánunk!

Kattints a képre a teljes mérethez! (3 MB)
Címkék

kiber feladvány