Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – ECSM az ENISA támogatásával

Az Európai Kiberbiztonsági Hónap (European Cybersecurity Month) kapcsán az ENISA több saját készítésű infografikával, poszterrel és videóval is támogatja a kampánysorozatot, amelyek szemléletes módon igyekeznek felhívni a felhasználók figyelmét az ECSM egyik kiemelt üzenetére – ami egyben a hónap mottója is – , arra hogy:

„Gondolkodj, mielőtt kattintasz!”

E heti tippünkben az ENISA által közzétett tartalmak közül hoztunk el néhány érdekes és hasznos tartalmat magyar nyelven.

Az alábbi poszterek hasznosak lehetnek például azon szolgáltatók számára, akik személyesen is fogadnak ügyfeleket. A várótermekben kiragasztott képekkel nem csak a várakozási idő fog rövidebbnek tűnni az ügyfelek számára, hanem a biztonságtudatos magatartás elsajátításában is segíthetjük őket.

 

Az alábbi videók pedig a Kiberbiztonsági Hónap két témáját, az adathalászatot és a zsarolóvírus támadást dolgozzák fel. Míg az adathalászatnál azt igyekeznek bemutatni, hogy a fizikai, offline életünkben sem adunk meg adatokat bárki számára, illetve nem hiszünk a túl kedvező ajánlatoknak, így hát miért tennénk azt az online térben, addig szegény Harry-nek sajnos szembe kell néznie az ártalmatlannak tűnő kattintásának következményeivel.

Adathalászat Zsarolóvírus támadás