Ha Google Home-ot használ, ezekre a funkciókra figyeljen!

 

Otthoni okoshangszóró használata esetén erősen javasolt figyelmet fordítani az adatvédelmi beállítási lehetőségekre, hiszen egy olyan berendezésről van szó, amely kapcsolatban áll más okoseszközökkel és képes folyamatosan figyelni környezetét. Google Home termékeken a Google Assistant mesterséges intelligencia-alapú virtuális asszisztens szoftvere fut, ami egyre több beállítási lehetőséggel rendelkezik.

Jó, ha tudjuk, hogy a felhasználók végre kontroll alatt tarthatják, hogy történjen-e hangrögzítés ─ és annak humán erőforrással történő elemzése ─ a “Your Data in the Assistant“, azon belül pedig “Audio Recordings” menüben. Itt a korábbi hangrögzítéseket is törölhetjük manuálisan, vagy megadhatjuk, hogy a Google meddig őrizheti meg őket.

A “Continued Conversation” menüpontban alternatív hívó kifejezést is beállíthatunk az alapértelmezett “Hey Google” helyett, azonban arra érdemes gondolni, hogy ha gyakran használt szókapcsolatot adunk meg, előfordulhat, hogy az asszisztens szándékunkon kívül aktiválódik.

Amennyiben okos kamerát is használunk, jobb, ha kikapcsoljuk azt, amikor nincs használatban. Lehet, hogy kis kényelmetlenséget okoz, hogy minden alkalommal aktiválni kell, amikor videó hívást szeretnénk indítani, azonban ezzel csökkenthetjük annak kockázatát, hogy egy rosszindulatú fél leselkedjen utánunk.

Végül vegyük figyelembe, hogy a Google Assistant a Google fiókunk alkalmazásaiban tárolt adatokhoz is hozzá tud férni, amelyeket szintén korlátozhatunk.

(ehackingnews.com)