Hogyan javítsuk a frissítéseket Windows 10-ben?

 

Előfordulhat, hogy egy windowsos frissítés telepítése során különböző problémák merülnek fel, szerencsére ezek megoldására több lehetőség is rendelkezésre áll:

  • A Windows Update javítása a hibaelhárító segítségével:

Nyissuk meg a Beállítások > Frissítés és biztonság > Hibaelhárítás lehetőséget és válasszuk ki a Windows Update szolgáltatást és kattintsunk a Hibaelhárító futtatása gombra.

  • Windows Update javítása a rendszerfájlok javításával (Deployment Image Servicing and Management (DISM):

A Windows keresőjébe írjuk be a cmd parancsot és futtassuk rendszergazdaként. A parancssorba írjuk be a következőket: dism /Online /Cleanup-image /Restorehealth, majd üssünk egy Entert. (Ez a folyamat néhány percet igénybe vehet.) Amennyiben lefutott a parancs, írjuk be a következőt: sfc /scannow, majd az Enter lenyomását követően bezárhatjuk a programot.

  • Windows Update problémák javítása a frissítések manuális telepítésével:

Böngészőnk segítségével nyissuk meg a Microsoft Update katalógus weboldalát, kattintsunk a keresősávra (jobb felső sarokban), majd írjuk be a telepíteni kívánt frissítési csomag KB azonosítóját. A kilistázott elemek közül válasszuk ki a számunkra megfelelő verziót (32 bites, 64 bites, ARM, Windows 10 S, stb.)*, majd kattintsunk a letöltés gombra, a felugró ablakon pedig kattintsunk a .msu fájl letöltésére.

* Annak megállapítása, hogy a Windows 10 melyik verziója van telepítve a számítógépen válasszuk a Start -> Gépház -> Rendszer -> Névjegy lehetőséget.

A Windows 10 lehetővé teszi a letöltött Windows Update fájlok gyorsítótárból való törlését is, amivel egyrészt tárhelyet szabadíthatunk fel, másrészt megakadályozhatjuk a frissítési hibákat.

  • Ehhez előbb le kell állítani a Windows Update alkalmazást, amihez a Windows keresőjébe beírva indítsuk el a services.msc-t rendszergazdaként.
  • Ezután keressük meg a Windows Update szolgáltatást és arra jobb egérgombbal kattintva válasszuk a leállítás lehetőséget.
  • Ezt követően törölhetjük a letöltött fájlokat, úgy hogy a Fájlkezelő címsorába beírjuk a következőt: C: \ WINDOWS \ SoftwareDistribution \ Download és az összes kilistázott elemet töröljük.
  • Ezután indítsuk el újra a Windows Update szolgáltatást.

Forrás: https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/how-to-fix-windows-update-problems-in-windows-10/