Így állítható be a biztonságos böngészés funkció

A biztonságos böngészés alkalmazása során a felhasználók értesítést kapnak, ha az általuk meglátogatott weboldalon beágyazott rosszindulatú programot, kockázatos bővítményt, adathalász tartalmat vagy bármilyen más potenciális veszélyt észlel a böngésző. Szerencsére a legnépszerűbb böngészőkben elérhető – és általában alapértelmezett –  a funkció, így mutatjuk melyiknél, hogyan lehet beállítani azt.

Chrome

Asztali verzió Nyissuk meg a Chrome böngésző jobb felső sarkában található menü ikont (három pont  ), majd nyissuk meg a Beállítások opciót!

Az Adatvédelem és biztonság menüben kattintsunk a Biztonságos böngészésre és válasszuk ki a számunkra megfelelő védelmi szintet!

(A teljes méretért kattints a képre!)

Android Nyissuk meg a böngészőt és a Továbbiak lehetőségre kattintva válasszuk a Beállítások menüpontot, majd az Adatvédelem és biztonság menüben kattintsunk a Biztonságos böngészésre és válasszuk ki a számunkra megfelelő védelmi szintet! (A teljes méretért kattints a képre!)
iPhone és iPad Nyissuk meg a böngészőt és a Továbbiak lehetőségre kattintva válasszuk a Beállítások menüpontot, majd a  Google Services menüponton belül kapcsoljuk be a Biztonságos böngészés funkciót!

(A teljes méretért kattints a képre!)

 

Firefox

Asztali verzió Nyissuk meg a Firefox böngésző jobb felső sarkában található menü ikont (három vonal  ), majd nyissuk meg a Beállítások opciót! Az Adatvédelem és Biztonságon belül a lap alján pipáljuk be a Félrevezető tartalom és veszélyes szoftver elleni védelem alatti lehetőségeket!

(A teljes méretért kattints a képre!)

Android Nyissuk meg a böngészőt, majd a Beállítások menüben görgessünk az Adatvédelem és biztonság részhez! Itt találjuk a különböző biztonsági beállításokat. (A teljes méretért kattints a képre!)
iPhone/iPad Nyissuk meg a böngészőt, majd a Beállítások menüben görgessünk az Magánszféra részhez! Itt találjuk a különböző biztonsági beállításokat. (A teljes méretért kattints a képre!)

 

Safari

macOS A Safari appon belül a Beállítások között a Biztonsági részben kattintsunk az Általános menüpontra, majd azon belül engedélyezzük a funkciót!

(A teljes méretért kattints a képre!)

iPhone/iPad A Beállításokon belül keressük meg a Safari böngészőt, majd görgessünk le az Adatvédelem és biztonság részhez és kapcsoljuk be a Figyelmeztetés csaló webhelyre funkciót!

(A teljes méretért kattints a képre!)