Így használható a beépített 2FA kódgenerátor iOS-en

Android és iOS rendszeren is számos népszerű, ingyenes és fizetős verzió érhető el a telefonos authentikátor alkalmazások közül, ám mint minden harmadik féltől származó app használata, úgy ezek alkalmazása is biztonsági kockázattal járhat. Szerencsére iOS rendszeren, nincs szükség külön authentikátor alkalmazás telepítésére, ugyanis saját, beépített ellenőrzőkód generátor segíti a felhasználók kétfaktoros azonosítását (2FA).

A kétfaktoros azonosítás (2FA) egy olyan extra védelmi megoldás, ahol a jelszavunk mellett egy – általában egyszer használatos (One Time Password – OTP) – kódot is meg kell adnunk ahhoz, hogy be tudjunk jelentkezni a fiókunkba.

Jelen funkció kizárólag az iOS 15 és újabb verziókon érhető el.

Beállítás lépésről-lépésre

1.

2.

3.

4.

A funkció aktiválásához lépjünk a Beállítások -> Jelszavak menüpontba, majd válasszuk ki azt a fiókunkat, amelyiknél be szeretnénk állítani az ellenőrzőkód generálását! Ezt követően kattintsunk az „Ellenőrzőkód beállítása…” lehetőségre és kövessük az ott leírt utasításokat! Keressük fel a platformot, ahol be szeretnénk állítani a kétfaktoros azonosítást, válasszuk a hitelesítő alkalmazással történő azonosítást, majd telefonunk segítségével olvassuk be a QR kódot vagy gépeljük be a képernyőn megjelenő kódot! És már készen is vagyunk, innentől az itt megjelenített biztonsági kóddal tudunk bejelentkezni az adott fiókunkba.

(A teljes méretért kattints a képre!)

(A teljes méretért kattints a képre!)

(A teljes méretért kattints a képre!)

(A teljes méretért kattints a képre!)

A funkció beállításával kapcsolatban részletesebb leírás található az Apple Súgó oldalán.