Így töröljük adatainkat a Siri-ből

Az iOS 13.2-es verziója számos új funkciót hoz, köztük hasznos adatvédelmi beállítási lehetőségeket.

Az utóbbi időben nagy felháborodást keltett, hogy az Apple készülékek hangvezérlésű asszisztens programja, a Siri hogyan kezeli az ügyfelek adatait, ezért az Apple úgy döntött lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy törölhessék a program által rögzített hangutasításokat.

Szintén komoly ellenkezést váltott ki a kitudódott gyakorlat, miszerint az Apple humán operátorok segítségével elemzi a felhasználók hangüzeneteit. A cég erre reagálva az iOS 13.2-es verzióra történő frissítése után egy felugró üzenetben engedélyt is kér az adatok humán operátorokkal történő megosztására.

Amennyiben erre nem figyeltünk fel ─ vagy csak meggondoltuk magunkat ─ jó ha tudjuk, hogy bármikor
van lehetőségünk visszakozni:

A beállítást az iPhone „Settings” alkalmazásának  „Privacy” részében érhetjük el. Itt koppintsunk az „Analytics & Improvements” menüre a képernyő alján.

Keressük meg az „Improve Siri & Dictation” részt és kapcsoljuk ki, amennyiben nem szeretnénk, hogy az Apple vizsgálódjon a hangfájljainkkal.

Mindemellett a Siri-ben lévő összes audio tartalom törlésére is van lehetőség, ehhez válasszuk a „Siri & Search” részt a „Settings” alkalmazásban, ezen belül a „Siri & Dictation History”-t, majd koppintsunk a „Delete Siri & Dictation History”-ra.

Forrás: theverge.com