Még többféle személyes adatot töröltethetünk a Google keresőjéből

 

A Google eddig is lehetőséget biztosított arra, hogy a kereső találati listájából eltávolítsa azokat a tartalmakat, amelyek nyilvánossága közvetlen kárt okozhat az érintettnek, mint például intim vagy beleegyezés nélkül közzétett/hamis pornográf képek, illetve pénzügyi informciók ─ például a bankkártyaszám ─ ami visszaélésekre adhat módot.

A tech óriás most tett egy újabb lépést előre, ugyanis most már személyes kontaktinformációk (telefonszám, fizikai és e-mail cím), valamint bizalmas hitelesítőadatok (jelszavak) törlését is kérvényezhetjük.

A találati listából való törlési folyamat nem változott, a Google továbbra is ellenőrizni fogja, hogy a megjelölt tartalom közérdekűnek minősül-e, és amennyiben igen, a hivatkozást nem fogja törölni, a kormányzati és egyéb hivatalos weboldalakon közzétett információkat pedig eleve kizárja a törlésből. 

Érdemes azt is tisztázni, hogy a keresések találati listájából való törlés ellenére az adott tartalom, például a telefonszámunk továbbra is elérhető lesz az interneten, csupán kisebb eséllyel akadnak rá. Ha biztosra szeretnénk menni, mindig az adott weboldal tulajdonosának, illetve üzemeltetőjének jelezzük, hogy szeretnénk kérni a törlést.

A kérelem webformon keresztül adható le, amelynél az inkriminált tartalomra mutató hivatkozást is csatolni kell.

Forrás: Google közlemény