Rejtett adatok és személyes információk eltávolítása az Office dokumentumfelügyelővel

 

Elektronikus dokumentumok megosztása előtt érdemes ellenőrizni és eltávolítani azokat a rejtett adatokat és személyes információkat a dokumentumokból, amelyeket nem szeretnénk mások számára elérhetővé tenni. Ilyen lehet például rejtett szövegek és elrejtett sorok, megjegyzések, korrektúrák, dokumentum tulajdonságok, egyéni XML adatok, bemutató jegyzetek és még sok más.

Ezek felülvizsgálatához nyújt segítséget a Microsoft Office dokumentumfelügyelője, amellyel könnyedén eltávolíthatjuk a Word, Excel és PowerPoint dokumentumokból a metaadatokat és egyéb érzékeny információkat.

Dokumentumok vizsgálata Word, Excel és PowerPoint programban

 

  • Nyissuk meg a dokumentumot, amit meg szeretnénk vizsgálni!
  • Az eredeti dokumentumban nyissuk meg a Fájl » Információk » Dokumentum vizsgálata » Problémák ellenőrzése lenyíló menüt, és válasszuk ki a Dokumentum vizsgálata lehetőséget!

  • (Érdemes másolatot készíteni a dokumentumról, amit a felugró ablakra kattintva vagy a Fájl » Mentés másként opcióval tehetünk meg.)
  • A felugró ablakból válasszuk ki azokat az elemeket, amelyeket vizsgálni szeretnénk, majd kattintsunk a vizsgálat gombra.
  • Tekintsük át a vizsgálat eredményeit, és ahol találat van, kattintsunk a Mindegyik eltávolítása lehetőségre!