Wi-Fi 6 és WPA 3 támogatást is kapott a Windows 10 2004

A héten széles körben is elérhetővé vált új, 2004-es sorszámú Windows 10 verzió több új alkalmazás mellett már támogatja a gyorsabb és biztonságosabb vezeték nélküli internetezést lehetővé tévő Wi-Fi 6 szabványt.

(A hatodik generációs Wi-Fi ─ azaz az IEEE 802.11ax ─ szabvány többek között nagyobb sávszélességet, alacsonyabb késleltetést, több egyidejűleg kezelt eszközt, hatékonyabb energia felhasználást és a WPA3 authentikációs protokoll  segítségével nagyobb biztonságot ígér.)

Mindehhez szükség van azonban egy olyan routerre is, amelyik szintén támogatja az új protokollokat. Amennyiben nem vagyunk tisztában azzal, hogy a hálózati útválasztónk rendelkezik-e Wi-Fi 6 támogatással, ezt ellenőrizhetjük a router admin oldalán, az eszköz dokumentációjában, vagy a parancssorba írt netsh wlan show drivers parancs kiadásával. A válaszként megjelenő listában keressük meg, hogy szerepel-e a 802.11ax szabvány. (Megjegyzés: jelenleg főleg a magasabb árkategóriájú, high-end eszközök rendelkeznek Wi-Fi 6 támogatással.)