Early Warning System

Az EWS rendszer a hazai kormányzati hálózatok adott pontjain hozzáférhetővé tett hálózati forgalmat elemezve képes a kibertérből érkező fenyegetések, illetve azok egyes jellemzőinek felismerésére, jelzésére, elemzésének biztosítására, támogatására. A rendszer megoldást ad az említett forrásokból származó nagy mennyiségű, heterogén adat közel valós időben történő feldolgozására, egységes elvek szerinti megjelenítésére, az információk gépi, illetve humán erővel végzett elemzésére, a szükséges riportok, jelentések, tájékoztató anyagok elkészítésére.

Működését tekintve a szenzoraira kitükrözött forgalmakat egy IDS ellenőrzi, és korlátozott ideig utólagos vizsgálatok lehetőségét fenntartva tárolja. A káros, vagy szokásostól eltérő forgalmak gyors vizsgálatát szakértői modulokkal segíti. Lehetőséget ad a vizsgált rendszert kezelő szakembereknek a forgalmakból statisztikai riportok és anyagok készítésére, incidensek realizálása esetén az informatikai szabályozásnak megfelelően az illetékes szerv irányába a szükséges információkat elküldeni. Az incidensek megtörténtét követően a reagálás felgyorsításával növeli a szükséges ellenintézkedések hatékonyságát és a lehetséges károk csökkentését.

Amennyiben további kérdése lenne a rendszerről, a csatlakozásról, annak menetéről, kérjük vegye fel a kapcsolatot az üzemeltetővel a kizárólag erre a célra fenntartott ewscsatlakozas(kukac)nki(pont)gov(pont)hu e-mail címen.