A Microsoft meghosszabbítja az Extended Security Update programját a Windows Server 2012 esetében

A Microsoft további három évvel, akár 2026 októberéig meghosszabbítja a Windows Server 2012 Extended Security Update-ket, (ESU), így a rendszerüzemeltetőknek ennyivel több idejük van egy új, még támogatott verzióra vagy az Azure-ra való áttérésre. Az eredeti támogatási idő idén októberig tartott. A Microsoft kiterjesztett támogatása elsősorban a biztonsági frissítések miatt fontos a szervezetek számára, ugyanis a gyártók által már nem támogatott rendszerek komoly kiberfenyegetési kitettséget jelentenek.

Akik Azure-on futtatnak Windows Server 2012-őt vagy R2-őt, ingyenesen hozzájutnak a frissítésekhez. Azon szervezeteknek, akik számára az Azure-ra való migráció nem opció, lehetőségük van az ESU-k megvásárlására és telepítésére az Azure Arc segítségével ─ kulcsok nélkül, közvetlenül a portálról. Három 12 hónapos időszakra szóló védelmet biztosítanak, és aktiválásukhoz a Microsoft megosztott egy lépésről-lépésre végigvezetett angol nyelvű segédletet, ami ezen a linken elérhető.

Egy másik opció lehet az adatbázisok és applikációk átmigrálása Azure virtuális gépekre, így az ügyfelek három évig ingyenesen élvezhetik a kiterjesztett biztonsági frissítéseket.

A legjobb megoldás természetesen a legújabb szerver verzióra (Windows Server 2022) való átállás, így nem csak nagyobb biztonságban, de jobb hatékonysággal működhetnek rendszereink.

(www.bleepingcomputer.com)