A történelem legnagyobb adatszivárgása következhetett be Kínában

A hackerek állítása szerint mintegy 1 milliárd kínai állampolgárra vonatkozó, a sanghaji rendőrség által összeállított adatbázisból egy adatszivárgás során jelentős mennyiségű adathalmazhoz jutottak.

A „Breach Forums” hackerfórumon egy „ChinaDan” felhasználónévvel rendelkező személy 24 terabájtnyi adatot kínált eladásra 10 Bitcoin-ért. Az adathalmaz az információk szerint neveket, címeket, nemzeti azonosítókat, mobiltelefonszámokat, illetve rendőrségi ügy részleteket is tartalmaz.

A sanghaji rendőrség egyelőre nem reagált a hírre, az elérhető adatminták hitelességét az Associated Press vizsgálja, miközben kínai felhasználók a közösségi médiában igyekeznek felhívni a figyelmet az adatokkal való visszaélések veszélyeire. Szakértők szerint, ahogy ezek az adatok kikerülnek az Internetre, onnan teljes mértékben már soha nem lehet eltávolítani őket.

Az eset kapcsán egy nagy kriptovaluta tőzsde már közölte, hogy az adatszivárgásban érintettek számláinak védelme érdekében szigorúbb ellenőrzési eljárásokat vezetett be.

(securityweek.com)