Megjelent a Proton Pass, amely több, mint egy egyszerű jelszókezelő

A Proton – az elsősorban a biztonságos ProtonMail szolgáltatásáról híres vállalat – ezen a héten jelentette be a nyílt forráskódú jelszókezelőjének, a Proton Passnak a globális bevezetését. A jelszókezelő mostantól bővítményként elérhető a főbb böngészőkhöz (pl. Google Chrome, Firefox, Brave, Edge), valamint ezenkívül az iPhone/iPad és Android felhasználók számára is.

A cég új terméke, a Proton Pass nem csak egy hagyományos jelszókezelőként működik. Azon kívül, hogy egy weboldalra való regisztráció során javasol egy biztonságos jelszót és azt egy végponttól végpontig titkosított digitális széfben tárolja, lehetővé teszi egy email alias létrehozását is.

Az e-mail alias egy véletlenszerűen generált e-mail cím, amely egy harmadik fél (például Amazon, Facebook vagy a Netflix) és a mi valódi e-mail fiókunk között helyezkedik el. Ez nem csak azt akadályozza meg, hogy a harmadik fél beazonosíthasson minket, de kiszűri a nyomkövetőket és más marketingeszközöket is, mielőtt továbbítja az üzeneteket a fő e-mail fiókunkba.

A Proton Pass ingyenes verziója korlátlan számú bejelentkezést, titkosított jegyzetet, valamint  véletlenszerűen generált e-mail címet és 2FA bejelentkezést támogat.

(proton.me)