Kézikönyv a 41/2015. BM rendelet alkalmazásához

 

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet által kiadott kézikönyv célja, hogy a 41/2015. (VII. 15.) BM rendelet az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvényben meghatározott technológiai biztonsági, valamint a biztonságos információs eszközökre, termékekre, továbbá a biztonsági osztályba és biztonsági szintbe sorolásra vonatkozó követelményekről szóló rendelet (továbbiakban: Rendelet) által meghatározott elvárásokhoz, védelmi intézkedésekhez magyarázatot adjon, és példát biztosítson a pontosabb megértés, könnyebb testreszabhatóság és implementáció érdekében.

A Kézikönyv iparági jó gyakorlatokkal, illetve előremutató példákkal segíti az információbiztonsági felelősök munkáját. A Kézikönyv kiegészítéseként létrehozott részletes védelmi intézkedés gyűjtemény kifejezetten hasznos azon szervezetek számára, amelyek törvényi kötelezettségükből fakadóan, vagy információbiztonságuk növelése érdekében szintet kívánnak lépni. Segítségével gyorsan átláthatják a következő biztonsági osztályhoz szükséges további védelmi kontrollokat és azok gyakorlati megvalósítását.

A Kézikönyv alapvetően azon Ibtv. hatálya alá tartozó szervezetek vezetőinek, információbiztonsági felelőseinek szól, de hasznos segítséget nyújthat mindenkinek, aki szeretné megerősíteni a szervezete információbiztonságát.