Útmutató a légiközlekedési védelmi terv kibervédelmi intézkedések végrehajtásához

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet által kiadott útmutató célja, hogy segítséget nyújtson a polgári légiközlekedés védelmének szabályairól és a Légiközlekedés Védelmi Bizottság jogköréről, feladatairól és működésének rendjéről szóló 169/2010. (V.11.) kormányrendelet (a továbbiakban: Rendelet) által meghatározott kibervédelmi elvárások, intézkedések pontos megértéséhez.

Jelen dokumentum két fő részből áll, a 3.1.1-3.1.8 fejeztek útmutató jelleggel írják le, hogy a Rendelet által elvárt feladatokat hogyan célszerű megvalósítania az érintett szervezeteknek.

A dokumentum 3.1.9 fejezete pedig egy mintát tartalmaz azon kibervédelmi intézkedések megfogalmazására, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a szervezet meg tudjon felelni a Rendelet elvárásainak. A minta szabadon felhasználható, testre szabható.

Az Útmutató alapvetően a Rendelet hatálya alá tartozó szervezetek vezetőinek, információbiztonsági felelőseinek, védelmi tisztjeinek szól, de hasznos segítséget nyújthat mindenkinek, aki szeretné megerősíteni a szervezete információbiztonságát.

 

Útmutató letöltése