Itt van újra a téli időszak legizgalmasabb kiberkihívása!

Évről-évre egyre többen várjuk minden téli szünet legizgalmasabb virtuális kalandját, a Holiday Hack Challenge eseményt. A SANS Intézet ingyenes kiberkihívása immár ötödik éve nyújt egyedi élményt, és tanít bennünket játékosan kiberbiztonságra. Fejleszd Te is a kiberbiztonsági képességeidet, ismerkedj, nyerj nyereményeket és mentsd meg a karácsonyt szólóban vagy egy csapat részeként! 

A Holiday Hack Challenge egyszerre játék és lehetőség a mindennapok során is hasznosítható IT biztonsági ismeretek megszerzésére, miközben egy globális virtuális közösség tagjává válhatunk. A feladatok fokozatosan válnak egyre nehezebbé, ahogy haladunk előre a játékban, ezért egy kis angol tudással akár minimális IT-biztonsági ismeretek birtokában is bátran nekivághatnak a kihívásnak.

A játék során egy általunk választott virtuális avatárral fedezhetjük fel a játékteret, ahol kisebb-nagyobb feladványokkal és rejtvényekkel találkozunk, miközben felgöngyölítjük az évente változó háttértörténetet is, amelyben valaki mindig „borsot tör” Télapó és a manók orra alá.

Az idei kaland már el is kezdődött, ne várj tovább, iratkozz fel és vágj bele a kihívásba: itt!

A Kringlecon videókonferencia

És ez nem minden! A kihívás mellett mindenkit vár a Kringlecon webkonferencia, amelyen neves kiberbiztonsági szakemberek tartanak videó előadásokat aktuális kiberbiztonsági témákról. Az előadások során elhangzottak a mindennapok során is hasznos ismeretekről szólnak, miközben a kihívás feladványainak megoldásában is segítséget nyújtanak.

Nyereményjáték

Ha önmagában a dicsőség nem elég motiváló, jó ha tudod, hogy több értékes ajándékot is nyerhetsz, amihez 2023. január 06-ig kell beküldened egy maximum 50 oldalas leírást a feladványok megoldásáról Google űrlapon keresztül vagy e-mailben a  SANSHolidayHackChallenge@counterhack.com e-mail címre.

Fontos kiemelni, hogy a nevezéshez nem szükséges minden feladvány megoldását leírni, bármennyi helyes megoldás esetén érdemes nevezni, ugyanis a beküldők között 7 nyereményt véletlenszerűen sorsolnak ki a szervezők.

A nyeremények:

  • 7 kiválasztott nyertes jutalma egy eredeti Holiday Hack póló.
  • A legjobb technikai és a legkreatívabb választ adó 4 hónapos NetWars Continuous cyber arena előfizetést nyer.
  • A fődíj pedig nem más, mint egy tetszőlegesen választható a SANS online kurzusra való ingyenes feliratkozás.

Végigszaladtál a feladatokon és további kihívásra vágysz?

Játszd újra a korábbi évek kihívásait: https://www.holidayhackchallenge.com/past-challenges/