Biztonsági frissítés érkezett iPhone és iPad eszközökhöz

 

Új kényelmi funkciók mellett számos biztonsági hibajavítást tartalmaz az iOS és az iPadOS legújabb, 15.4-es verziója.

A gyártó összesen 39 egyedi CVE azonosítóval rendelkező sebezhetőséget javított, azonban szerencsére ezek egyike sem nulladik napi hiba. A javított hibák között mindazonáltal súlyos sebezhetőségek is találhatók, amelyek jogosultsági szint emelésére és tetszőleg kódfuttatásra is felhasználhatóak.

A hibajavítások mellett az Apple néhány biztonsági funkciót érintő újítást is bevezetett, például az AirTag eszközök beállításakor egy figyelmeztetés jelenik meg, miszerint az eszköz mások követésére való használata jogsértő tevékenység, és mivel az AirTag az AppleID-hoz rendelten működik, az elkövető könnyen beazonosítható. Egy másik újdonság, hogy az Apple beépített jelszókezelőjében már megjegyzéseket is tehetünk, ami akár jelszóemléztetőként is használható.

Megjegyzendő, hogy a Forbes arra hívja fel a figyelmet, hogy az új verzió sajnos nem mentes a hibáktól, ugyanis felhasználói visszajelzések szerint tárhely-felhasználási, rendszer-instabilitási problémák, valamint mobilinternternetes kapcsolatban is léphetnek fel zavarok.

(cnet.com)