Hardverkulcs támogatással érkezett az iOS 16.3

Régóta várt extra védelmi funkcióval jelent meg az Apple által ma kiadott iOS 16.3-os verzió, a frissítést követően elérhető lesz a hardverkulcs támogatás.

A hardverkulcsok vagy más néven biztonsági kulcsok, olyan kisméretű fizikai eszközök, amelyek kinézetüket tekintve hasonlítanak egy pendrive-hoz, és fizikai (USB-C) csatlakozással vagy NFC (Near Field Communication) technológiával segítik a felhasználók kétfaktoros (2FA) bejelentkezését.

Ezzel a védelmi funkcióval jobban védhetők például az Apple ID hitelesítő adatok is, ugyanis hiába kerül illetéktelen kezébe az Apple ID-hoz társított hatjegyű kód, nem fognak hozzáférni a fiókhoz, ugyanis a sikeres bejelentkezéshez szükség van a biztonsági kulcsra is.

Az Apple két biztonsági kulcs használatát írja elő a felhasználóktól, amelyek közül az egyik tartalékként szolgál, arra az esetre, ha elveszne az eszköz. A hardverkulcsok használatának beállítása a Beállítások -> Név (felhasználói fiók) ->  Jelszó és biztonság menüponton belül a „Biztonsági kulcsok hozzáadása” opcióra kattintva érhető el. Amennyiben valaki szeretné megszüntetni a biztonsági kulcsok további használatát, szintén ebben a menüpontban az „Összes biztonsági kulcs eltávolítása” lehetőségre kattintva teheti meg.

(A teljes méretért kattints a képre!)

A BleepingComputer megerősítette, hogy a funkció YubiKey 5 NFC, YubiKey 5C NFC és a Google Titan biztonsági kulcsokkal is működik, az Apple elmondása szerint pedig további kulcsokkal, például a YubiKey 5Ci és a FEITAN ePass K9 NFC hardverkulcsok is kompatibilisek. A hardverkulcsokkal kapcsolatban további információ érhető el az Appe Súgó oldalán.

(bleepingcomputer.com)