Letöltendő börtönbüntetést kapott az a diák, aki feltörte diáktársai felhasználói fiókjait

Internetes zaklatásért 13 hónap letöltendő szabadságvesztésre és további két év feltételes szabadlábra helyezésre ítélték a Puerto Rico-i Egyetem egy volt hallgatóját, amiért feltörte több diáktársa e-mail és Snapchat fiókját, valamint megzsarolta őket az így ellopott meztelen képek közzétételével. A férfi több mint 100 diákot vett célba.

Az esettel foglalkozó amerikai ügyész elmondása szerint az elkövető adathalász és egyéb megtévesztő technikákat alkalmazott tevékenysége során,  majd az így megszerzett intim fotók nyilvánosságra hozatalával fenyegette női áldozatait, amelyek közül néhányat közzé is tett. Az információk szerint összesen 15 diáklány érintett az ügyben.

Az FBI szerint az ilyen és ehhez hasonló esetek jelentős hatással vannak az áldozatokra, ami későbbi öngyilkos gondolatokhoz, PTSD-hez, félelemhez és/vagy depresszióhoz vezethetnek, ezért arra kérik a lakosságot, hogy haladéktalanul jelentsék az ilyen incidenseket.

Ez év júniusában egy kaliforniai férfit 8 év szabadságvesztésre ítéltek, miután bűnösnek vallotta magát több ezer iCloud fiók feltörésében, amely során több mint 500 áldozattól 3,5 TB-nyi személyes adatot sikerült ellopnia.

(bleepingcomputer.com)