HCSC’22 segédlet

Kedves Versenyzők!

A verseny részét képezi Offenzív és Defenzív virtuális gépek forensic jellegű vizsgálata is. Az ehhez kapcsolódó képfájlokat a szervezők letöltés céljából előre hozzáférhetővé teszik kódolt formátumban, majd a megfelelő időben a megadott e-mailben eljuttatják a játékosokhoz a szűkséges jelszavakat. A virtuális gépekben is a fent meghatározott flag-ek keresése a feladat.

A flag-ek beküldésének módja:

A flag-et beküldeni és a megoldás helyességét ellenőrizni a versenynek helyet adó CTFd platformon keresztül lehetséges. (https://ctf.ecsc.hu/)

A flag-ek beküldése mellé szükséges még egy leírás (ún. writeup) elkészítése is, amelyben röviden megfogalmazásra kerül, hogyan jutott hozzá a versenyzők a flag-hez. Az ehhez szükséges dokumentum a bejegyzés alján tölthető le. Mivel a versenyszabályzat alapján a virtuális gépeken található flag-ek mellé kötelező a writeup készítése és elküldése is, ezért ennek elmulasztása esetén a versenyzőt pontlevonással szankcionáljuk. Hasonló módon writeup beküldése érvénytelen flag-el vagy flag hiányában pontlevonással jár és helytelen feladatmegoldásnak minősül. A writeup-hoz szükséges dokumentum a bejegyzés alján

A writeup-ok beküldésére versenyzőnként egyetlen lehetőség van, az első beküldést fogjuk figyelembe venni. Ennek megfelelően nyomatékosan kérünk minden versenyzőt, -a pontlevonás elkerülése érdekében- hogy a writeup beküldése során tegye egyértelműen azonosíthatóvá azt név és emailcím feltüntetésével.