Teams-en is jelenthetik majd az Office 365 felhasználók a gyanús üzeneteket

A korábban Office 365 Advanced Threat Protection (Office 365 ATP) néven ismert Microsoft Defender for Office 365 megvédi a szervezeteket az olyan fenyegetésekkel szemben, mint a rosszindulatú e-mailek, káros hivatkozások és eszközök, stb.

Az új funkció célja, hogy a rendszergazdák kiszűrjék az alkalmazottakat célzó potenciálisan veszélyes üzeneteket, amik káros csatolmányt vagy adathalász hivatkozást tartalmazhatnak. Ennek részeként a végfelhasználók – úgy, mint az e-maileket – már a gyanús Microsoft Teams üzeneteket is jelenthetik majd – derült ki a Microsoft fejlesztési ütemtervéből. A vállalat igyekszik fejleszteni a felhasználói élményt (user experience – UX) is, például a kategóriákba sorolás (adathalászat, levélszemét stb.) funkció hozzáadásával, amely várhatóan a következő hónapban kerül széles körben elérhetővé. A Teams üzenetek jelentésének bevezetése 2023. januárjában várható.

Mindezek a Defender for Office 365 még 2021 júliusában bejelentett fejlesztéseire épülnek, amelyek lehetővé teszik a Microsoft Teams számára, hogy automatikusan blokkolja a rosszindulatú URL-alapú adathalász tartalmakat. 2021 novemberében megkezdte a működését a Defender for Office 365 beépített védelme, aminek célja, hogy minden új és meglévő felhasználó legalább egy alapszintű védelmet kapjon az ajánlott beállításokat és policy engedélyezésével.

(bleepingcomputer.com)