10 ok, amiért a webes adatvédelemnek befellegzett

A Szövetségi Kereskedelmi Kamara (FTC) javaslatot tett egy új, “Ne kövess” funkció bevezetésére, amely lehetővé tenné az internet felhasználóknak, hogy megakadályozzák, hogy bizonyos webhelyek adatokat gyűjtsenek róluk, amikor az adott oldalt böngészik. Az új opció azt is megakadályozná, hogy a felhasználót célzott reklámokkal “bombázzák” böngészés közben. Az FTC szeretné, ha a új funkciót a böngészőkbe beépítenék.

Bár néhányak érdekesnek találhatják a privát böngészés lehetőségének fenntartását az interneten való szörfölés közben, a valóság az, hogy a webes adatvédelemnek leáldozóban van. Míg bizonyos csoportok folytatják harcukat az adatvédelmi jogokért, a webes felhasználók többségét úgy néz ki, nem érdekli a dolog, és ezt a közösségi hálókon és egyéb helyeken a cselekedeteikkel be is bizonyítják. Sajnálatos, de egyre világosabbá válik, a webes adatvédelem a múlté.

http://www.eweek.com/c/a/Security/Web-Privacy-Is-Gone-Forever-10-Reasons-Why-874537/?kc=rss&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+RSS%2Ftech+%28eWEEK+Technology+News%29

Címkék

web privacy