A brit kibervédelemnek kulturális változásra van szüksége

A miniszterelnök Nemzeti Biztonsági Stratégiája szerint Nagy-Britannia védelme a kibertámadásokkal szemben túl fontos ahhoz, hogy a kormányra háruljon. A kulcs dokumentum — melyet a napokban bocsátottak ki — elvárja, hogy az ipar, az akadémiák és a nagyközösség kivegye a részét a kibervédelemben.

Bármely krízis esetén az a vezető minisztérium, amelynek a felelősségi területe a leginkább érintett. Ugyanakkor egy komoly és gyorsan változó krízis esetén — kiváltképpen dominó effektus esetén — mindez igen gyorsan változhat. Valamint komoly veszélyt jelenthet az, hogy a kormány megbénul, mialatt a minisztériumok azon vitatkoznak, hogy kinél legyen a vezető szerep.

A kiberbiztonság területén a Kiberbiztonsági Operációs Központ [CSOC – Cyber Security Operations Centre] felállításával foglalkoznak, amely a pozitív irányba történő elmozdulás egyik jele. Power elmondása szerint a problémákat nem oldja meg a vezérlőtermek vagy a minisztériumok felállítása. Szükség van a kultúra változására is — elmozdulásra a tradícionális bürokratikus megközelítéstől.

http://www.securityvibes.com/community/en/blog/2010/10/24/uk-cyber-defence-needs-culture-change