A Eurocloud Magyarország a Kiberbiztonsági Fórumban

“A EuroCloud Magyarország Egyesület felkérést kapott Szemerkényi Réka kormányzati kiberkoordinátortól, hogy vegyen részt az októberben felálló Kiberbiztonsági Fórum munkájában.

A Nemzeti Kiberbiztonsági Stratégiában megjelölt feladat a Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Tanács létrehozása, azon belül a Tanács politikai, illetve szakmai szintű testületeinek felállítása. Előbbit – a Stratégia rendelkezése alapján – a Miniszterelnökséget vezető államtitkár irányítja és az érintett tárcák államtitkári szintű vezetői a tagjai.

A Tanács munkáját az általa felkért szakmai, illetve nem kormányzati gazdasági vezetőkből álló Fórum és az ágazati és nem kormányzati együttműködést biztosító kiberbiztonsági munkacsoportok segítik javaslattételi joggal és véleményezési lehetőséggel.

Dr. Szemerkényi Réka nagykövet, kormányzati kiberkoordinátor a korábban lefolytatott szakértői szintű egyeztetések alapján felkérte a EuroCloud Magyarország Egyesületet, hogy vegyen részt a Kiberbiztonsági Koordinációs Tanács munkáját támogató Kiberbiztonsági Fórumban. A Fórum alakuló ülésére 2013. október 22-én kerül sor.”

 

Forrás: http://eurocloud.hu/eurocloud-kiberbiztonsagi-forum/