A Google beismerte e-maileket és jelszavakat is gyűjtöttek

Azt hittünk az Streew View wifi lehalgatásos ügye lezárult, mikor az Information Commissioner’s Office (ICO) vizsgálata tisztázta a Googlet hónapokkal ezelőtt.

Úgy tűnik ez megváltozott, ugyanis Alan Eustace kutatási és fejlesztési főigazgató, a Google blogján beismerte e-mailek, URL-ek és jelszavak is voltak a Street View járművek által begyűjtött adatok között.

A nyilatkozatben leíja: ” A vizsgálatokból egyértelműen kiderül, hogy bár a legtöbb adat csak töredékes, néhány esetben teljes e-mailek, URL-ek és jelszavak is rögzívte lettek. Az adatokat azonnal törölni fogjuk, amint az lehetséges és szeretnénk újra bocsánatot kérni az ilyen jellegű adatok begyűjtéséért. “

Az ICO eredeti jelentése szerint, a Google nem gyűjtöt említésre méltó adatokat, de ez a nyilatkozat megváltoztatja a helyzetet.

A BBC szerint a bejelentésre az ICO-nak is reagálnia kell. Az ICO szóvivője elmondta: Vizsgálatot indítunk, hogy kiderüljön az adatgyűjtés valóban véletlen és indirekt volt, mielőtt eldöntenénk, milyen lépéseket teszünk, beleértve azt is, hogy szükséges-e a hatóságok bevonása.

Címkék

Google ICO UK wifi