A Huawei kína trójai lova?

A kínai Huawei Technologies is ki akarta venni a részét az egyre növekvő Interneten alapuló számítástechnikai piacból, ezért is mozgatta át fejlesztői részlegének főhadiszállását az Egyesült Államokba, hogy elcsíphessen néhányat a legjobb helyi tehetségek közül.

A Huawei is egyike azon kínai cégeknek, akik az a jóval szofisztikáltabb és nagyobb hasznot  hozó ebusiness felé nyitnak.

A kongresszusban és a nemzetvédelemnél azonban néhányan attól tartanak, hogy a Huawei  szoros kapcsolatban áll a kínai hadsereggel, így Kínának lehetősége nyílhat befolyásolni az ameriakai hálózati eszközöket.

Múlthéten Joseph I. Lieberman független connecticuti szenátor és a konresszus három másik  tagja, egy levelet írt Julius Genachowski-nak, a Nemzeti Kommunikációs Bizottság (FCC) elnökének, melyben kifejtették aggájaikat arról, hogy az Huawei eladásai lehetőséget teremthetnek a kínai kormánynak, hogy a kommunikációs hálózat részeit manipulálják, megszakítsanak vagy lehalgassanak telefonhívásokat vagy internetes üzeneteket.

http://chinhdangvu.blogspot.com/2010/10/huawei-chinese-trojan-horse.html

Címkék

Kína amerika huawei