A LulzSec lekapcsolása véget vet a hacker támadásoknak?

Friss hírek keringenek a LulzSec csoport tagjainak letartóztatásáról. A Fox News a következőket írja oldalán:
“A bűnüldöző szervek két kontinensen is lecsaptak a becstelen számítógépes hacker csoport, a LulzSec vezető tagjaira ma reggel és jelenleg aktív bizonyíték gyűjtést végeznek. Két embert letartóztattak és további hármat pedig konspirációval gyanúsítanak.”

Ez nagyon érdekes fejlemény. Valószínűleg több kérdés fog felmerülni, mint amit meg tudunk válaszolni, az adatok révén. Úgy tűnik, a hatóságok jórészt a LulzSec vezetője által összegyűjtött információk feldolgozásán dolgoznak, akit Sabu-ként emlegetnek és állítólag hónapok óta titokban a kormánynak dolgozott.

A Hacker News-on szintén szerepel egy írás az eseményekről, és van egy részletes anyaguk Sabu-ról. Mit jelentenek ezek a letartóztatások? A LulzSec csoport végét jelentik? Az Anonymous végét jelentik? A hacker tevékenység végét jelentik?

Ha elolvassuk a cikkben szereplő FBI idézetet, úgy tűnik, erről van szó. “Ez pusztító hatással van a szervezetre” – mondta ezt egy, az FBI nyomozásban résztvevő ember. “Levágjuk a LulzSec fejét”.

Néhány órával a LulzSec letartóztatásokat követően az Anonymous a következő üzenetet helyezte el néhány megváltoztatott web oldalon: “Anynymous a LulzSec előtt már létezett és továbbra is létezni fog”.

http://www.cyberwarzone.com/cyberwarfare/will-lulzsec-‘takedowns’-put-end-hacktivism