A routerek biztonsági vizsgálata Németországban

A német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal (BSI) publikált egy vizsgálati tervet, amelynek célja, hogy a különböző routerek biztonsági szempontból összehasonlíthatóak legyenek.

A Szövetségi Információbiztonsági Hivatal által benyújtott tervezet alapján fogják tesztelni a routerek biztonsági réseit. A cél egységes kritériumok felállítása annak érdekében, hogy a routerek “biztonsági” tulajdonsága mérhető és ezáltal összehasonlítható legyen. Mivel felhasználói oldalon gyakran a router az egyetlen központi biztonsági eszköz, ami megvédheti a belső hálózatot, ezért a BSI a routerek védelmi képességeit kiemelkedően fontosnak tartja.

A BSI lehetőséget biztosít az ilyen eszközök gyártóinak és az internetes szolgáltatóknak, hogy véleményezzék a tervezetet, és megküldjék e-mailben javaslataikat a BSI részére november 30-ig. A BSI arra alapozta tervezési koncepcióját, hogy a biztonság fontos kritérium egy ilyen eszköz vásárlásakor. Maga a vizsgálat kiterjedne az eszköz firmware-ének frisseségére, a vezetéknélküli titkosítási lehetőségekre és a router tűzfal képességeire is.

Hivatkozás: