A Symantec összehasonlította az iOS és az Android biztonságosságát

Az Apple iOS és Google Android okostelefon platformjai jóval biztonságosabbak, mint egy tradicionális asztali operációs rendszer, de még ezek is sebezhetőek sok, már létező támadási formával szemben. Többek között ez áll a Symantec által készített 23 oldalas, az okostelefonok biztonságáról szóló jelentésében.

A jó hír az, hogy mind az a Apple, mind pedig a Google mobil operációs rendszerét úgy készítették, hogy a folyamatban a biztonság elődleges szerepet játszott. De a folyamatosan változó fenyegetésekkel nehéz lépést tartani. A jelentésben a Symantec szakemberei összehasonlították a két gyártó rendszerét, hogy mennyire ellenállóak a különböző, webes alapú, hálózatról érkező vagy social engineering támadásokkal szemben, illetve hogy mennyire védettek a készülék adatainak integritását célzó támadásoktól és a káros szoftverektől.

http://www.infoworld.com/d/security/symantec-compares-ios-and-android-security-475
http://www.net-security.org/secworld.php?id=11237
http://www.symantec.com/about/news/release/article.jsp?prid=20110627_02&om_ext_cid=biz_socmed_twitter_facebook_marketwire_linkedin_2011Jun_worldwide_mobilesecuritywp