Algéria leállítatta az internetszolgáltatókat és facebook hozzáféréseket törölt

Mára megerősítést nyertek a híresztelések, melyek szerint Algéria, a korábbi egyiptomi “eljáráshoz” hasonlóan meg akarja szakítani az ország internetes elérhetőségét. Vasárnap folyamán a kormány leállítatta az internetszolgáltatókat, Facebook hozzáféréseket töröltettek és több száz, a demorkrácia mellett tüntető algériait tartóztattak le az elfajuló utcai demonstrációk során.

Az algériai internetszolgáltatók tenger alatti vezetékeken keresztül kapcsolódnak Európához , egy sornyi külföldi szolgáltatón keresztül, mint a Level3, a Cogent, a Telecom Italia, a Telefonica, a France Telecom és a Tinet. De elég sok szolgáltató ( Telecom Algeria, Wataniya Telecom Algeria, SPA Anwarnet, Smart Link, Orascom/Djezzy stb.) rendelkezik közvetlen nemzetközi kapcsolattal és van jelen a BGP route táblán. A leállítás óta Algériában nincs internet forgalom vagy legalábbis nem reklámozzák ha valahol mégis van.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/algeria/8320772/Algeria-shuts-down-internet-and-Facebook-as-protest-mounts.html
http://www.renesys.com/blog/2011/02/watching-algeria.shtml