Az AVG adatvédelmi politikájának frissítése

Az AVG Antivirus készítője az AVG Technologies frissítette az adatvédelmi politikáját, és a módosított dokumentumokban a cég elismeri, hogy pénzért adja el az ingyenes termékei által begyűjtött nem személyes jellegű információkat.

Ezekbe a “nem személyes adatokba” beletartozik többek között az eszköz márkája, nyelve, és a felhasználó által használt alkalmazások. A cég hajthatatlan azzal kapcsolatban, hogy nem adnak el olyan információt, amelyek azonosításra alkalmasak lehetnek, és az adatokat névtelenül gyűjtik be, majd anélkül tárolják hogy bármilyen kapcsolat lenne a felhasználóval.

A frissített politika szerint az adatgyűjtés mellett sütiket használhatnak, hogy kövessék a felhasználó kereséseit, a weboldalakon való tevékenységeit, alkalmazásait, és egyéb telepített termékeit.

Ezeket az adatokat „névtelen profilok” létrehozására használhatják, vagy statisztikai információkat készíthetnek, melyeket harmadik félnek adhatnak el.

Az új szabályok október 15-től érvényesek, a felhasználónak lehetősége lesz kikapcsolni az adatszolgáltatást.

Menete:

AVG Zen elindítása -> Protection -> Options -> Advanced Settings -> Privacy Preferences -> Menüpont alatt vegye ki a pipát az alábbiak elől:

  • I’d like to help AVG improve its products by participating in AVG’s Product improvement program
  • Send anonymous data about identified or suspicious threats
  • Send anonymous data about this software’s usage.
Címkék

AVG