Az idejétmúlt böngészők sérülékenyek a támadásokkal szemben

A jobb biztonság irányába vezető út a böngésző frissítéssel kezdődik. Szeptembertől számos népszerű weboldal figyelmezteti a felhasználókat, ha azok elavult böngészőt használnak. Az Online Trust Allince által kezdeményezett lépések célja, hogy a felhasználók legalább az alapvető rendelkezésre álló lehetőségeket kihasználják számítógépük védelme érdekében.

Egy cégnek a támadásokkal szemben széles körű védelmi stratégiával kell rendelkezni, amelyben a szoftverek rendszeres frissítése az első lépés. Sok cég azért nem frissíti a böngészőjét, mert attól tartanak a frissített verzióval egy cég specifikus alkalmazás nem működne. Jelen pillanatban a netezők közel 10 százaléka még mindig az Internet Explorer 6-ot használja, többen mint az Microsoft legbiztonságosabb böngészőjét, az Internet Explorer 9-et , pedig az elavult böngésző könnyű préda a támadók számára.

http://www.darkreading.com/vulnerability-management/167901026/security/attacks-breaches/231602264/outdated-browsers-leave-many-enterprises-vulnerable-to-attack.html