Az Internet Explorer régi verzióinak megszűnő támogatása

2016. január 12-től több operációs rendszer esetében megszűnik az Internet Explorer böngésző régebbi verzióinak Microsoft általi támogatása. Ezekhez a böngészőkhöz ezt követően nem érkeznek biztonsági frissítések, így ezen alkalmazások használata a későbbiekben biztonsági kockázatot rejthet magában. 

A Windows 7 SP1 és az azt követő asztali operációs rendszerekben kizárólag a legújabb IE 11-es verzió (illetve Windows 10 esetében az Edge) élvez támogatást. Bizonyos kiszolgálói Windows verziók esetében azonban az IE 9 és 10 támagatása még megmarad, a teljes listát a forrásként megjelölt hivatkozáson lehet elérni. A frissítést a Windows Update szolgáltatáson keresztül lehet beszerezni. Azon Windows verziók esetében, amelyeken nem elérhető az IE 11, a Microsoft javasolja a támogatott operációs rendszerre való áttérést.

A Microsoft szerint “az Internet Explorer böngésző legújabb verziója fokozott biztonságot, megnövekedett teljesítményt és jobb kompatibilitást biztosít a régebbi verziókkal, valamint támogatja a webhelyekhez és szolgáltatásokhoz napjainkban használt modern technológiákat”, ezért javasolják a legújabb böngészőre való váltást. 

Források:

 https://support.microsoft.com/hu-hu/lifecycle#gp/Microsoft-Internet-Explorer

https://www.microsoft.com/en-us/WindowsForBusiness/End-of-IE-support