Fejlessz az adatvédelemért verseny: Készíts eszközt a mobil készülékek biztonságosabbá tételére

Az észak kaliforniai és az washingtoni ACLU (American Civil Liberties Union – Az Amerikaik Civil Jogok Szövetsége) a Tor Projekttel és az ontarioi Információ és Adatvédelmi Iroda segítségével elindított egy “fejlessz az adatvédelemért” versenyt, a legjobb adatvédelmet szolgáló mobil alkalmazás címéért.

Kreatív módokat keresnek a felhasználók oktatására, hogy az általuk hozott döntésekben figyelembe vegyék a kommunikáció biztonságosságát és hogy minden segítségük meglegyen az okostelefonokon és mobil eszközökön történő adatgyűjtés és megosztás tartalmainak biztosítására.

A beadványokat egy szakértő zsűri (beleértve Jacob Appelbaum a Tor Projektből, Caspar Bowden a Microsofttól, Chris Hoofnagle a Kaliforniai Egyetemről, Yoshi Kohno a Washingtoni Egyetemről; Jules Polonetsky a Future of Privacy Forum-tól és Kai Rannenberg a Goethe-Universität-tól) fogja elbírálni. A győztes a Las Vegas-i DEFCON és Black Hat konferencián fogják kihirdetni, ezenkívül ígérik, hogy szervezeteik és partnereik a győztes alkalmazás mögé állnak, biztosítva annak széleskörű elterjedését.

http://www.libertyvoice.net/2011-02/develop-for-privacy-challenge-build-tools-to-improve-mobile-privacy/
http://www.develop4privacy.org/