Informatikai biztonsági szakértői képzés

Az Információs Társadalomért Alapítvány (Infota) által szervezett Informatikai biztonsági szakértő képzés keretén belül a Nemzeti Hálózatbiztonsági Központ (CERT-Hungary) szakemberei előadást tartottak a tanfolyam “Hálózati biztonság” témakörében.

A hallgatók – akik kormányzati szervezetek ill. háttérintézményeik, valamint állami tulajdonú vállalatok köréből kerültek ki – megismerkedhettek a Központ működésének jogi, szervezeti, írányítási struktúrájával; alap és értéknövelt szolgáltatásaival; a legfontosabb hálózatbiztonsági incidens típusokkal ill. az azokat bemutató esettanulmányokkal.

Az Infota tanfolyami bevezetője szerint: “Még mindig nem eléggé közismert, hogy a vállalati informatikai rendszer legsérülékenyebb pontja maga a felhasználó, aki figyelmetlenségével, képzetlenségével, gyakorlatlanságával, esetenként felelőtlen magatartásával számtalan módon képes veszélyeztetni a vállalati folyamatokat támogató informatikai rendszerek helyes működését és ezáltal a vállalat sikerességét. Éppen ezért egyre fontosabb a képzett informatikai biztonsági szakértők alkalmazása a vállalatoknál, akik naprakész ismeretekkel rendelkeznek nem csak a szándékos károkozás (vírusok, hackerek, stb.) elleni védekezéshez, de a nem megfelelő felhasználói tevékenységből eredő hibák és tévedések megelőzéséhez illetve korrigálásához is.”

A képzés célja az informatikai biztonsági feladatok ellátásához szükséges ismeretek átadása, az informatikai biztonsági szakterületrõl átfogó, egyenszilárdságú kép kialakítása. A tananyagot nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkezõ szakemberek állították össze és oktatják. A magas színvonalat az oktatók személye garantálja. A 168 órás tanfolyam során – vizsgafeladatként – a hallgatóknak egy esettanulmányt kell kidolgozniuk informatikai biztonsági témában.

A sikeresen elvégzett tanfolyamot a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság az informatikai biztonsági szakértõi engedélyének kiadásához elõírt, a szakmai gyakorlat/elõélet mellett megkövetelt szakirányú képzésként elfogadja.


Legfrissebb sérülékenységek
CVE-2023-4863 – Google Chrome sérülékenysége
CVE-2023-40186 – FreeRDP sérülékenysége
CVE-2023-20890 – VMware Aria Operations For Networks sérülékenysége
CVE-2023-34039 – VMware Aria Operations for Networks sérülékenysége
CVE-2023-23770 – Motorola MBTS Site Controller sérülékenysége
CVE-2023-38388 – JupiterX Core Premium WordPress Plugin sérülékenysége
CVE-2023-38831 – RARLabs WinRAR sérülékenysége
CVE-2023-38035 – Ivanti Sentry sérülékenysége
CVE-2023-20212 – ClamAV sérülékenysége
CVE-2023-36847 – Juniper Networks Junos OS sérülékenysége
Tovább a sérülékenységekhez »