Insafe Quiz

EU Biztonságosabb Internet Kvíz 10-15 év közötti gyermekek számára.

Ezt a kvízjátékot az Insafe, az Európai Biztonságosabb Internetezés hálózata készítette. A Biztonságosabb Internet Napja 2009. február 10-én lesz Európa városaiban, így Budapesten is. A kvíz, játékos formában a biztonságos internet használat módszereit kívánja terjeszteni a gyerekek körében és felhívja a figyelmet az EU.

A kvízben 10-15 év közti korosztály vehet részt és számíthat nyereményre. A kvíz különböző témákat érint, mint például média, biztonságos internetezés, földrajz, történelem és kultúra. A játék magyar nyelven 2009. január 15.-ig elektronikusan kitölthető ezen a címen.

Január 16-án válogatja ki a zsűri az Insafe hálózat győzteseit országonként az elért pontszámok alapján. Insafe országok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország és Anglia.

További információk a saferinternet.hu oldalon.