Magyar nyelvű figyelmeztetések és riasztások

A CERT-Hungary Központ 2006. június 6-tól a riasztásokat és figyelmeztetéseket magyar nyelven is megjeleníti a honlapján.

A CERT-Hungary Központ már megalakulása óta publikálja a CERT közösség által kibocsájtott informatikai biztonsági figyelmeztetéseket és riasztásokat a honlapján (www.cert-hungary.hu), hogy értesítse a magyarországi szervezeteket az újonnan felbukkanó problémákról, különös tekintettel a szoftver sérülékenységekre. A CERT-Hungary központ továbbra is publikálja a riasztásokat angol nyelven, hogy támogassa a nemzetközi CERT/CSIRT (Computer Emergency Response Team, Computer Security Incident Response Team) közösséget illetve, hogy támogassa régióban működő CERT/CSIRT szervezeteket.

A CERT-Hungary Központ biztonsági értesítései közé tartoznak a figyelmeztetések és riasztások. A riasztások első sorban a rendszer adminisztrátorok, illetve számítógép- és hálózatbiztonsági szakemberek számára készített beszámoló, ami újonnan felismert sérülékenységeket, vírusokat és egyéb fontos biztonsági információkat tartalmaz. A figyelmeztetések célcsoportja mindazok az informatikával kapcsolatba kerülő felhasználók, akik nem rendelkeznek speciális informatikai, illetve hálózatbiztonsági tudással, ezért a figyelmeztetések szövege jóval egyszerűbb, közérthetőbb, szakszavakat és részleteket kevésbé tartalmaz. A biztonsági értesítések, a riasztások és figyelmeztetések elérhetők a menüből vagy az alábbi linkekre:

  • Biztonsági értesítések
  • Riasztások
  • Figyelmeztetések