Mielőtt telepítené a Windows 7 Service Pack 1-et

A Microsoft már elérhetővé tette Windows 7 felhasználói számára a Service Pack 1 biztonsági frissítési és javító csomagját, de ez sem sikerült hibátlanul.

Ha úgy dönt, hogy telepíteni szeretné az SP1 csomagot van néhány fontos tényező, amelyet figyelembe kell vennie. Ha rendszere már rendelkezi bizonyos javítási csomagokkal, például a 2406705, a 979350 vagy a 983534 számú javításokkal, akkor a rendszer valószínűleg blokkolja az SP1 telepítését.

Ráadásul az sem mondhatnánk, hogy a Microsoft megkönnyítette dolgunkat, ha ki akarjuk deríteni milyen frissítésekkel rendelkezik már a rendszerünk.

Ha szeretne egy szöveges listát arról, hogy milyen frissítések vannak telepítve a rendszerére csak a következőket kell tennie: A Start menüben gépeljük be a “Cmd” parancsot, melynek eredményeként egy parancssor jelenik meg. Ebbe a parancssorba gépeljük “wmic qfe list full > patchlist.txt” szöveget (idézőjelek nélkül), majd nyomjunk entert. A parancs végrehajtása után a létrejövő “patchlist.txt” tartalmazni fogja az összes telepített javítócsomagot. Ezt megnyitva egy egyszerű kereséssel megbizonyosodhatunk arról, hogy rendszerünk rendelkezi-e a fent említett három javítás bármelyikével.

http://krebsonsecurity.com/2011/02/before-you-install-windows-7-service-pack-1/
http://isc.sans.edu/diary.html?storyid=10453