Sérülékenységek a Flash-ben

A WhiteHat Security felmérése szerint a Flash Player-hez köthető sérülékenységek az összes ismert web alkalmazás sérülékenységnek 14%-át teszik ki. Ez a szám meglepően magas ha figyelembe vesszük, hogy a webes alkalmazások 47%-a használ Flash technológiát.

A Flash Media Player egy hatásos módja a vektoros grafikák több platformara történő eljuttatásának a webes felhasználói élmény fokozására. Amíg egy szépen elkészített Flash animáció vagy grafika a weboldalakat interaktívvá és szórakoztatóvá teszi, sajnos sérülékenységeket is hozzáadhat, az amúgy biztonságos alkalmazásokhoz. A Flash fejlesztők nagy része elsősorban designer, programozási tapasztalatokkal, de az webes biztonságról általában semmit, vagy nagyon keveset tudnak.

A Flash Player önmagában is rengeteg biztonsági előírással és szabállyal rendelkezik, de a felhasználók általában ezeket félreértik vagy saját kezűleg kapcsolják ki, hogy egy adott funkciót működővé tegyenek. Mindemellett sok Flash designer él abban a tévhitben, hogy a Flash keretrendszer biztosít minden védelmet, amelyre az alkalmazásaiknak szüksége van.

https://blog.whitehatsec.com/vulnerabilities-in-a-flash/