Sérülékenységekre adott válaszadási idők

A Secunia által publikált jelentés szerint 2012-ben a sérülékenységek 84%-ára már a sérülékenység megjelenésének napján keletkezik javítás, ezért a munkaállomások frissítése csupán a számítógép tulajdonosától illetve az adott szervezettől függ. A fenti statisztika növekedést jelent 2011-hez képest, amikor még csak a szoftverek 72%-ára jelent meg frissítés a sérülékenységek publikálásának napján.

Mivel a sérülékenységek 16%-ára nem készül javítócsomag a felfedezés napján, ezért az információbiztonságot előtérbe helyező felhasználóknak, illetve szervezeteknek folyamatosan informálódniuk kell a sérülékeny szoftverekről, hogy alternatív programok beszerzésével, illetve más módszerekkel megakadályozzák a potenciális információszivárgást. A fentebbi okok miatt a Nemzeti Kibervédelmi Intézet szakértői azt tanácsolják a felhasználóknak és a szervezeteknek, hogy folyamatosan ügyeljenek a szoftvereszközök frissítésére, illetve hogy alakítsanak ki információbiztonság-orientált szemléletet.

Forrás:

http://secunia.com/vulnerability-review/time_to_patch.html?utm_source=linkedin&utm_medium=spredfast&utm_content=sf20450781&utm_campaign=Socialtraffic&sf20450781=1